LED behandeling

Een ontspannende behandeling geschikt voor alle huidtypes.*

*contra-indicaties zijn mogelijk bij het gebruik van medicatie. Vraag ernaar bij de intake.

LED intro

Wat betekent LED?

'LED' Light Emitting Diode

De LED behandeling is ontwikkeld door de NASA in de jaren tachtig. Hun doel was om wonden sneller te laten genezen en huidveroudering te vertragen. Inmiddels heeft de cosmetische industrie de geteste werking van de LED lichten overgenomen in de vorm van gezichtsbehandelingen met behulp van een LED masker. 

hoe ziet een led masker eruit

Hoe werkt LED?

het LED Masker

Het LED masker bevat een flink aantal led lichtjes met verschillende golflengtes. De golflengtes produceren verschillende kleuren, zoals rood, oranje/geel, groen, blauw, paars en wit. Elke golflengte/kleur heeft een specifieke werking op de huid, doordat ze op verschillende manieren doordringen in de huidcellen. De huidcellen absorberen de specifieke golflengte en zetten deze om in energie. Hiermee kan de cel herstellen en/of ongewenste huidbacteriën doden. Uit divers onderzoek is gebleken dat LED behandelingen een effectieve werking hebben op de huid.* De LED behandeling is dan ook ideaal voor huidverjonging of het kalmeren van een onrustige huid.

de LED behandeling zelf

Voordelen van LED

De LED behandeling is geschikt voor elk huidtype, zowel vrouw als man, als een donkere of lichte huid.* Het fijnste aan de behandeling is dat het pijnloos is, omdat er sprake is van ‘koude’ led. Dit zorgt ervoor dat er geen warmte aan de huid wordt afgegeven. Het licht kan zijn werk doen, terwijl jij ontspant. 

Klinisch bewezen voordelen van de LED behandeling zijn o.a het verminderen van: 

  • Rimpeltjes en fijne lijntjes
  • Acne en onzuiverheden
  • Pigmentvlekken
  • Zonschade
  • Roodheden en een onrustige huid
  • Een vale rokershuid
  • Littekens en wondgenezing
  • Rosacea, eczeem en psoriasis

*contra-indicaties zijn mogelijk bij het gebruik van medicatie. Vraag ernaar bij de intake.

Tijdens de LED behandeling

Voorbereiding

Kom naar de behandeling met zo min mogelijk op je gezicht.

Welkom/Kennismaking

We nemen een aantal minuten de tijd om de huidwensen door te nemen en af te stemmen wat mogelijk is.

Milde Huidreiniging

Voorafgaand aan de LED behandeling wordt de huid eerst mild gereinigd, zodat de golflengtes van het masker goed tot in de huidcellen kunnen doordringen.

De LED behandeling

De led behandeling duurt doorgaans 30 minuten. Tijdens de kennismaking is bepaald welke kleur(en) we gaan gebruiken voor de meest optimale werking.

Nabehandeling

Zodra het LED masker uitgaat, wordt de huid nog verwend met een lekkere dagcrème voor een optimaal resultaat.

De LED kleuren

Bepaal je huidwens

01

Huidverjonging

Om de aanmaak van collageen te stimuleren, de huid te verstevigen en te egaliseren wordt met name het rode en oranje-gele licht ingezet. 

02

Huid kalmeren

Heb je last van puistjes, acne, rosacea, pigmentvlekken of exceem, dan zijn de kleuren oranje-geel, groen en blauw met name geschikt. 

03

Een oppepper

Voel je je moe, somber en heb je weinig energie, dan is wit licht de ultieme kleur om zowel je huid als je stemming een oppepper te geven. 

"Wie mooi wil zijn, hoeft geen pijn te lijden."

Onderhoud

Het effect van LED is het beste zichtbaar na de derde of vierde behandeling, bij minimaal een wekelijkse behandeling.  Na ongeveer 8-12 behandelingen is een onderhoudsbehandeling van eens per maand in de meeste gevallen voldoende. 

Studies hebben enorm veel voordelen aangetoond wanneer de huid wordt blootgesteld aan LED. Een goede verzorgingscrème direct na de behandeling en tussen de behandelingen door kan deze effecten versterken.

Huidverbetering zichtbaar
83%
Terugkerende klanten
98%
Klanttevredenheid
97%

Reserveer je afspraak

Step 1: Select date and time

important things you should know

Questions And Answers

De behandeling kan bij een grote groep mensen worden toegepast. LED therapie is effectief bij diverse huidaandoeningen, waaronder bijvoorbeeld acné. Tijdens een consult bij de huidtherapeut wordt uw geschiktheid voor deze behandeling beoordeeld. Bent u gevoelig voor licht? Dan zijn er alternatieve behandelingen die voorgesteld kunnen worden.

LED licht is een uiterst vriendelijke behandeling. Van een hersteltijd is geen sprake, uw huid ziet er na afloop van de behandelsessie niet rood, gezwollen of schilferachtig uit.

Al direct na de eerste therapiesessie worden de resultaten voelbaar. Uw huid wordt gladder en is beter gehydrateerd. Om optimale effecten te bereiken, worden meerdere behandelingen geadviseerd. Dit stelt uw lichaam in staat om de collageen productie te verhogen. Afhankelijk van uw huidtype en structuur wordt een serie van behandelingen geadviseerd om het gewenste resultaat te bereiken. Meerdere behandelsessies zorgen bovendien voor langer zichtbare effecten.

Van bepaalde medicatie is bekend dat de werking in combinatie met LED licht therapie beïnvloed kan worden. Dit is onder andere het geval bij schildkliermedicatie. LED licht kan een positieve werking hebben op schildklierproblemen. Een nauwgezette controle door een behandelend arts is belangrijk, zodat de dosering van de medicatie eventueel bijgesteld kan worden. Medicijnen die uw lichaam lichtgevoelig kunnen maken zijn onder meer lithium, digoxine, tetracycline en hormonale huidzalf. Overleg altijd met een (huis)arts als u licht therapie overweegt. Ook als u antidepressiva of antipsychotica gebruikt, wordt geadviseerd om eerst een behandelend arts te raadplegen, voordat u licht therapie behandelingen ondergaat.

De effectiviteit van LED licht therapie is wetenschappelijk bewezen. De gezondheid van de behandelde huid verbetert en de therapie gaat huidveroudering op effectieve wijze tegen. Doordat de aanmaak van collageen en elastine worden gestimuleerd, heeft LED therapie een therapeutisch effect op diverse huidaandoeningen. Zo kunnen acné, eczeem, vitiligo en psoriasis met goed resultaat behandeld worden.

De huidtherapeut geeft u advies over de verzorging van uw gezicht tijdens een LED licht kuur en na een behandelsessie. LED licht kan toegepast worden in combinatie met natuurlijke cosmetica. Voorafgaand aan een behandeling wordt uw gezicht gereinigd, voor een optimale effect van het LED licht.

De golflengtes van het licht verschillen en ook op andere vlakken verschilt de apparatuur van elkaar. Laserlicht is een meer gerichte lichtbundel die op een andere manier in het weefsel doordringt dan dat LED licht dat doet. LED therapie is aanmerkelijk beter als het gaat om grote actieve hoeveelheden energie in de huid die behandeld wordt, in te brengen.

LED licht therapie kan zowel een alleenstaande behandeling zijn, als in combinatie toegepast worden. Het is bekend dat snelle en mooie resultaten worden bereikt als LED therapie gecombineerd wordt met onder meer peelings, microdermabrasie en microneedling. Uw huid wordt beter doorlaatbaar, waardoor cosmetische producten die bijvoorbeeld bij een peeling gebruikt worden een nog beter effect zullen hebben. Het LED licht masker kan verschillende huidprocessen op positieve wijze beïnvloeden.

Een LED licht behandeling is veilig, er zullen zich geen ernstige bijwerkingen en/of complicaties voordoen. De warmte die vrijkomt is beperkt en dat maakt dat uw huid niet opzwelt, schilfert of van kleur verandert. Een enkele keer heeft iemand na de behandeling last van lichte hoofdpijn.